Varmt välkommen till Akropolis IF Jesper Björkman

torsdag 12 augusti 2021

Akropolis IF utökar bredden på försvarspositionerna. Jesper Björkman ansluter till klubben på ett avtal som sträcker sig året ut.

Jespers fotbollskarriär började på den skånska bygden i Hittarps IK innan talangen snappades upp av ett klassiskt blårött lag från Helsingborgs innerstad. Med en begåvad uppfattning för att läsa av spelet och stoppa sina motspelare från att göra mål, spelade Jesper sig igenom Helsingborgs IF:s ungdomslag tills han kunde signera ett A-lags kontrakt med sitt namn. 2012 debuterade han för Helsingborgs IF i Allsvenskan. Sedan dess har det blivit flertalet matcher i Sveriges två elitdivisioner för lag som, Gefle IF och AFC Eskilstuna.

– Jag kommer senast från två lärorika år i AFC Eskilstuna. Mitt första år började väldigt lyckosamt. Jag tog direkt en startplats i laget. Tillsammans spelade vi oss hela vägen fram till final i Svenska Cupen. Tyvärr toppade vi formen för tidigt. Mot slutet av den Allsvenska säsongen hade vi det kämpigt och åkte tyvärr ur. Andra året började med att jag bröt nyckelbenet – han tillbaka till seriestart – men hade problem med Covid-19 under större delen av säsongen. Jag spelade på slutet av säsongen och var med de sista sex matcherna varav de tre sista spelade jag från start. Vi vann samtliga vilket var ett skönt avslut i AFC, sade Jesper Björkman.

På bilden ser vi Akropolis IF senaste nyförvärv Jesper Björkman i en match mot Malmö FF i Allsvenskan.

För sina insatser hos AFC Eskilstuna har Jesper Björkman fått mycket beröm. Säsongen 2019 när laget spelade i Allsvenskan var han ett givet namn i den startelva som bland annat tog sig till Svenska Cupen final. På sättet som Jesper ”styrde och ställde” sitt lag fick han stor uppmärksamhet för att vara en av seriens mer framträdande mittbackar.

– Som mittback så är jag rätt så snabb, följsam och bra på att försvara den egna boxen. Dessutom är jag en pådrivare som kommer bidra med mycket energi samt se till att vi följer vår taktik.

Ute i Hässelby på Grimsta IP har Jesper i dagarna gjort sitt första träningspass med Akropolis IF. Ett lag och en förening vars framfart inte gått honom obemärkt förbi.

Jesper Björkman klädd i Akropolis IF:s matchtröja.

– Jag har vetat om att Akropolis IF varit ett topplag i division 1 under flera år. Under fjolåret stod klubben dessutom för en väldigt bra säsong i Superettan och är ett lag med många duktiga spelare i truppen. Det finns en bra mix med både yngre förmågor och äldre spelare med stor rutin. Akropolis IF spelsätt har jag inte helt hunnit sätta mig in i. Jag har pratat lite med tränarna men inte mer än så. Dock så tror jag att det kommer gå snabbt att komma in i spelsättet genom att se genomgångar, gamla matcher och vara med på träningarna.

Avslutningsvis menar Jesper att han verkligen ser fram emot att få komma igång och tillägger att han har högt ställda förväntningar på sin tid i Akropolis IF.

– Det är lite svårare att komma in i ett nytt lag mitt under säsongen. Allt är fortfarande nytt för mig, men jag är väldigt social av mig som person och tror det kommer gå snabbt att komma in i gänget. Bara på den träning jag gjort med Akropolis IF har jag skapat mig en bra bild av alla spelare och ledare, både som personer och fotbollsspelare. Mitt mål är att försöka bidra med mycket energi, ta en startplats och stå för bra prestationer som gör att vi tar de poäng som krävs.

Varmt Välkommen till Akropolis IF Jesper Björkman, vi ser fram emot att få se dig på fotbollsplanen.