Matchreferat

Drömmålet ledde inte till några poäng

tisdag 08 juni 2021

Akropolis IF kom till Vapenvallen väl beväpnade (förbereda) –  till synes med mungiporna uppåt efter vinsten senast mot Falkenbergs FF. Men det här blev allt annat än glädjens dag – inte ens Nicklas Lindqvist drömmål var av stor hjälp i jakten efter tre nya poäng.

I klippet kan ni se Nicklas Lindqvist fullträff från matchen.

Snyggt var det i alla fall. Oerhört vackert till och med. Nicklas Lindqvist låg bakom det mesta i offensiv väg och skulle få utdelning för sitt slit med ett mål som kan vara med och tävla om årets mål i Superettan 2021. I andravågen efter en hörna träffar han bollen på uppstuds (halvvolley) och får på en träff han knappt själv vågat tro på. Bollbanan tar färden förbi målvaktens utsträckta armar och glider perfekt in i krysset – framför näsorna på lagkamraterna som inte kunde dölja sin glädje.

Men mycket roligare än så blev inte dessa 90 minuter. Innan Lindqvist mål hade Jönköping Södra redan tagit ledningen och kort efter att Akropolis IF firat klart sin reducering skulle vi befinna oss i underläge igen. I en stökig situation där Akropolis IF försvarar sig ganska hafsigt, studsar bollen tillslut fram till Adrian Edqvist som bara behövde sätta foten mot bollen för att sedan se den rulla in i mål från en meters avstånd.

Foto: Harres photography.
Foto: Harres photography.

Med bara sekunder kvar att spela var Akropolis IF nära på att reducera ännu en gång. Ett inlägg träffar Andrew Stadler som med en skarv var nära på att finna nät. Å andra sidan uppstod en stökig situation i motsvarande straffområde där Panos Dimitriadis uppoffrande fick slänga sig på målvaksmaner och täcka skott för att undvika att gå in till halvlek i tvåmålsunderläge.

I halvlek tvingade Akropolis IF till ett byte efter att Alexander Abrahamsson landat illa på armen. I samma veva som Kewin Ohlsson Lounis äntrade plan slocknar tv-sändningen, vilket gör det som komma skall svårt att summera. I ett totalt mörker, fumlandes efter tv-kontrollen, telefonen och Discoverys tekniska support – fortsatte matchen spelas framför ögonen på de 500 personer vid sidan av planens vita linjer.

Foto: Harres photography - Andrew Stadler med bollen vid fötterna och farten uppe.
Foto: Harres photography - Andrew Stadler med bollen vid fötterna och farten uppe.

För oss hemma i tv-sofforna växte frustrationen och inte blev det bättre när liverapporteringen i mobilen signalerade för mål. 3-1 Moustafa Zeidan i matchminut 55. I efterhand kunde vi konstatera att Zeidan fått på en riktig kalasträff.

Green Machine sång från läktaren blev allt mer högljudd i takt med att siffrorna på resultattavlan ökade mellan lagen. Ute på plan tackade Jönköping Södra spelarna för publikens inramning genom att fortsätta ösa på framåt. I en framrusning röjde Begaj undan allt i sin väg och ställdes ensam mot Sebastian Selin som förnekade honom på mål. Kort därefter – i en något elegantare aktion – lämnades Eric Omondi på tok för ensam. Planens kvickaste spelare kunde ohotad finta sig in i straffområdet och fastställa slutresultatet till 4-1.

Tre mål är mycket att hämta in i fotboll. Trots att Akropolis IF gjorde några byten som tillförde ny energi blev Jönköping Södras ledning aldrig riktig hotad. Linus Mattsson och Kewin Ohlsson Lounis oroade ett par gånger med sin kämpaglöd, men närmast en reducering var Daniel Larsson som fri med Frank Pettersson (MV) inte lyckades överlista den nämnde.

Foto: Harres photography.
Foto: Harres photography.

Nu gäller det att försöka studsa tillbaka. På lördag spelar vi en sista match innan sommaruppehållet. Tillsammans med er hjälp hoppas vi kunna få spelet att lätta. Ert stöd på läktaren betyder oerhört mycket och era pårop kan säkert få spelarna att kräma ur all extra energi, höja sig och ta tre poäng i Stockholmsderbyt mot Vasalund IF.

Vi hoppas få se många av er på Grimsta IP – tillsammans med soligt väder, god souvlaki, bra fotboll och tre poäng. SÄKRA DIN BILJETT HÄR!

Annons

Footer

Akropolis IF

Akropolis IF grundades 1968 och har sedan dess varit en familjär klubb, engagerar sig aktivt för utökad integration och acceptans i samhället och erbjuder ungdomar både meningsfull fritidssysselsättning, kvalificerat hjälp och fotbollsutbildning att lyckas via fotbollen.

Kontakt

Akropolis IF
Box 1129
164 22 Kista


Telefon: 0702304605

kansli@akropolisif.com