CSR

En historia skrivs av människor som har påbörjat ett projekt med stor påverkan i samhället, personer som har givit sin själ och verkligen haft ett engagemang i det man har gjort. Akropolis IF grundades 1968, Theofilos Tsappos samlade ihop ett gäng Greker som hade lämnat sitt hemland för att utvandra till Sverige, till ett land för en bättre framtid. Vissa var politiska flyktingar, vissa ville förbättra sin ekonomi och vissa utvandrade, flyttade långt bort för att hitta sätt att försörja sig.

Gemenskapen skapades snabbt och engagemanget kring klubben växte med tiden, laget avancerade, man byggde upp flera lag inom olika sporter och det blev en klubb som representerade de nyanlända människorna som kom till ett främmande land, idrotten blev en del av deras vardag, några var med från början, vissa kom med under tiden, det viktiga är att alla på något sätt kopplades ihop med en förening som representerade en hel folkgrupp i ett främmande land.

Stockholms Stadsmission

Akrokalendern 2020, efter debutsäsongen i Superettan ville vi ge tillbaka. Vi gjorde därför en insamling till Stockholms Stadsmission där vi autionerade ut våra blå borttröjor som köptes av våra supportar och fick ihop 20.000kr som gick till Stadsmissionens arbete att ge behövande en bättre Jul. Pengarna gick till mat och aktiviteter för utsatta människor i Järvaområdet.

Akropolis poängligavinnare Marcus Burman med sin bortatröja för auktion.

Rosa Bandet

Under november månad auktionerande vi ut en rosa målvaktströja signerade av samtliga spelare i  Akropolis IF. De insamlade pengarna gick till att stötta Rosa Bandet och Cancerfondens arbete mot cancer.

Målvakterna Daniel Ek och Samuel Brolin med den signerade målvaktströjan.